mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
14 oktober kl. 18. Kulturskolans aula, Vimmerby

14 oktober kl. 18. Kulturskolans aula, Vimmerby

Kohn_Fageus_Derwinger
Trio Fagéus, Köhn, Derwinger

Jeanette Köhn är en av Sveriges mest mångsidiga sångerskor. Hon är sedan länge en etablerad konsert-och operasångerska med engagemang världen över. Hon medverkar bl.a. på skivan ”Live”, med musik av Karin Rehnqvist, som vann Grammis för bästa klassiska album 2014 och på det nyutkomna albumet Lukaspassionen med musik av Rolf Martinsson och med text av Göran Greider. Jeanette har sångpedagogexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har även studerat sång utomlands bl. a för Geoffrey Parsons i London och Warren Jones i New York.

Kjell Fagéus, klarinett – solist och kammarmusiker. Fagéus arbetar med några av Sveriges främsta musiker i kammarkonserter och inspelningar nationellt och internationellt. Han framträder också som solist med olika symfoni och kammarorkestrar. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, Juilliard School of Music i New York och vid Skandinaviska Ledarhögskolan, Örebro.

Love Derwinger tillhör kretsen av Sveriges främsta pianister. Derwinger är känd för sin mångsidighet och varvar solistuppdrag med kammarmusik, nutida musik och Lieder-repertoaren.

Derwinger har varit solist med flera av de största skandinaviska orkestrarna, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Residentie Orkest i Haag, Radio Philharmonie Hannover des NDR, Philharmonia Orchestra m.fl och samarbetat med dirigenter som Myung-Whun Chung, Jun’ichi Hirokami, Paavo Järvi, Lev Markiz, Vassily Sinaisky och Leif Segerstam.

Programmet omfattar verk av Henry Purcell, Fanny Mendelssohn Hensel, Bohuslav Martinü, Gösta Nystroem, Emil Sjögren, Edvard Grieg, Karin Höghielm, Lars-Erik Larsson och Franz Schubert.