Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Alf Hörberg trio

2020-11-14 | 16:00 - 18:00

200kr

Alf Hörberg trio

Alf Hörberg (klarinett), Darya Tchaikovsky (piano), Filip Graden (cello)

Alf Hörberg, som har sitt ursprung i Vimmerby, har varit anställd som klarinettist i Kungliga Filharmonikerna sedan 1996. Tidvis har han medverkat flitigt i Konserthusets kammarmusikserier. Alf Hörberg har ett uttalat intresse för tidstroget musicerande och var under lång tid medlem i Orchestra of the 18th Century Amsterdam under ledning av Frans Brüggen, där han medverkade på ett 50-tal turnéer i Europa, USA, Australien och Japan samt på många skivinspelningar.Alf Hörberg är sedan 1980 förste klarinettist i orkestern vid Drottningholms Slottsteater, med vilka han framträtt som solist i Mozarts klarinettkonsert. Han har även varit knuten till kammarmusikensembler som Stadlertrion, Nachtmusique (Nederländerna) och Ensemble Zefiro (Italien).

 

Darya Tchaikovsky påbörjade sin pianistiska bana vid 4 års ålder och uppmärksammades tidigt för sin musikaliska begåvning. Vid 7 års ålder gav hon sin första konsert och som 12 åring debuterade hon som solist med ”Belarusian State Chamber Orchestra” i sin hemstad Minsk. Som en del av en konsertserie för unga talanger framträdde hon därefter flera gånger som solist med ” Belarusian State Symphony Orchestra”. Hennes karriär tog en ny vändning när hon vid 17 års ålder flyttade till Frankrike för att studera vid Conservatoire National de Angers och Conservatoire National Supérieure de Lyon.
Bland hennes lärare och mentorer kan nämnas Lilya Zilberstein, Paul Lewis, Leif Ove Andsnes och Christian Ihle Hadland. Darya är verksam både som solist och kammarmusiker i stora delar av Europa. Hon har gästat prestigefyllda akademier såsom Accademia Musicale Chigiana och Jiri Hlinka Academi och hon är en återkommande gäst vid den anrika Pablo Cassals festival i södra Frankrike. Hon har sedan 2018 sin bas i Stockholm.

 

Filip Graden
Filip började spela cello vid sex års ålder på Lilla Akademiens musikskola i Stockholm där han gick hela grundskolan och gymnasiet. Hans första lärare var Solveig Saving och Elisabeth Lysell-Bjermqvist. Under gymnasiet spelade han för Jakob Koranyi och Ulrika Edström. Han har tagit många lektioner med cellisten Andreas Brantelid och Ola Karlsson och tagit master classes med Steven Isserliss, Gary Hoffman och pianisten Bengt Forsberg. Efter gymnasiet gick han tre år på Edsberg Kammarmusikinstitut för en kandidatexamen där han hade professor Torleif Thedéen, professor Mats Zetterqvist och professor Per Lundberg som lärare. Sedan dess har han frilansat som cellist och spelat kammarmusik med den berömda svenska stråkkvartetten ”Treitlerkvartteten”, uppträtt som solist med orkestrar, spelat i Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmoniska Orkestern och spelat i mindre stråkensembler som t.ex. Camerata Nordica och Musica Vitae Han har även spelat tillsammans med körer som St: Jacobs Kammarkör, Radiokören i stockholm och BBC Singers.

Detaljer

Datum:
2020-11-14
Tid:
16:00 - 18:00
Kostnad:
200kr
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , , ,

Arrangör

Sevedebygdens Musikförening
Telefon:
0706274561
E-post:
lars.ake.ohman@gmail.com

Plats

Kulturskolans aula
Drottninggatan 23
Vimmerby, 598 37
+ Google Map
Telefon:
0492-76 94 55
Visa Plats-webbplats
Skip to content