Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Cornelia Beskow & Magnus Svensson

2020-11-26 | 19:00 - 21:00

Sånger vid havet

Cornelia Beskow, sopran. Magnus Svensson, piano

Havet, med dess krafter och skiftningar, har på olika vis varit en ständig inspirationskälla för såväl konstnärer som poeter och tonsättare. Det maritima bildar också den röda (eller blå?) tråden i Cornelia Beskows och Magnus Svenssons program som inleds med just titelverket – Sånger vid havet.

Cornelia Beskow, utbildad vid Operaakademiet i Köpenhamn och Operahögskolan i Stockholm, debuterade som Hanräven i Den listiga lilla Räven på Det Kongelige i Köpenhamn 2012. 2015 sjöng hon Santuzza i Cavalleria Rusticana med Norrköpings Symfoniorkester och samma år debuterade hon som Donna Elvira i Don Giovanni på Kungliga Operan. Hennes genombrott i Stockholm blev Sieglinde i Valkyrian 2017, och efter det följde Chrysothemis i Elektra, Tatjana i Eugen Onegin och sedan Senta i Den Flygande Holländaren på Malmö Opera. 2017 vann Cornelia samtliga fyra priser i världens största Wagnertävling, The Lauritz Melchior International Singing Competition och i januari 2020 gör Cornelia sin internationella debut som Elsa i Lohengrin på Wiener Staatsoper.

Magnus Svensson är en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han är konstnärlig ledare för Stockholms Konserthus Romansserie och framträder där med några av våra främsta svenska världssångare men även internationella storheter. Magnus CD-produktion omfattar romanser av Brahms och Mahler, violinsonater av Beethoven och Franck, pianomusik av B Tommy Andersson och tre soloskivor med musik av J S Bach, Mozart och Schumann.

PROGRAM

Gösta Nystroem

  • Sånger vid havet

Ture Rangström

  • Mälarlegender (piano solo)

Hélène Tham

  • Svanen, ur Sånger för en röst och piano

– paus –

Ernest Chausson

  • Poème de l’amour et de la mer

Detaljer

Datum:
2020-11-26
Tid:
19:00 - 21:00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , ,

Plats

Ceciliakapellet
Axel Munthes Stig 1
Oskarshamn, 572 32 Sweden
+ Google Map
Telefon:
0491-76 81 00
Visa Plats-webbplats
Skip to content