Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Festival Blue Coast Konsert med Nisse Landgren och Oskarshamns Storband

april 1 | 19:00 - 20:00

Gratis – 320 kr

Medverkande: Nisse Landgren, Oskarshamn Big Band

I samarbete med Oskarshamns kammarmusikförening och jazzklubb.

Det finns en synonym till orden mångfald, nyfikenhet och iver: Nisse Landgren. ”Mr. Red Horn” byter briljant från ett perspektiv till ett annat. När vi ser honom med sin ”Funk Unit” visar han sig med ett distinkt och ett obevekligt groove och agerar jazzens actionhjälte. Sen finns också en mild melankolisk, högsentimental Landgren där trombonen med ojämförlig mjukhet och hans vackra, sköra röst berör hjärtat och själen.

Han har spelat över hela världen med de flesta man kan spela med. Och Oskarshamns storband tillhör dom han återvänder till! Han har blivit utnämnd till världens bästa trombonist och har alltid spännande projekt på gång. Alltifrån Funk for life med barn och unga i Kenya till att han nu blivit konstnärlig ledare för Jazzradion i P2. Det är en stor ära att denna världsartist kommer till oss för både en konsert samt en workshop där han inspirerar våra barn och unga i länet.

Oskarshamn Big Band är ett klassigt storband med säte i Oskarshamn men med medlemmar från en stor del av länet. Många är ungdomarna som börjat i bandet och med den basen tagit sig vidare i jazzlivet både nationellt och internationellt. Oskarshamn Big Band är med sina 52 år ett av Sveriges äldsta storband och har spelat med en mångfald av artister genom åren, såsom Svante Thuresson, Roger Pontare, Viktoria Tolstoy, Claes Janson, Peter Asplund,  Vivian Buczek och sist men inte minst Nisse Landgren som är en kär bekantskap som återkommit många gånger och så även denna kväll!

Plats: Stora teatersalongen, Forum
Pris (inkl. serviceavgift): 320 kr
Medlem: 270 kr
Barn och unga upp till 18 år: fri entré (begränsat antal platser)

Biljetter >

Detaljer

Datum:
april 1
Tid:
19:00 - 20:00
Kostnad:
Gratis – 320 kr
Evenemang Kategorier:
, , ,

Plats

Stora teatersalongen, Forum
Kalmar län Sweden + Google Map
Skip to content