Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hans Pålsson och Göran Söllscher

2020-10-25 | 16:00 - 18:00

200kr

Aerial Roots

Hans Pålssson, piano. Göran Söllscher, gitarr

Få är så aktade inom den svenska konstmusiken som Hans Pålsson och Göran Söllscher. Nu strålar de samman i ett unikt samarbete där gitarren och pianot klingar sida vid sida och var för sig. Programmet sträcker sig från J S Bach, via Boccherini, Beethoven och Manuel María Ponce, till nyare tongångar av Daniel Börtz och ett rykande färskt uruppförande av Ylva Fred, som 2019 tilldelades Sten Bromans Tonsättarstipendium. Verket är en sambeställning av Musik i Syd, Musik i Blekinge, Musik Hallandia och Länsmusiken – Kalmar läns musikstiftelse speciellt för våra turnéer.

Hans Pålsson, som tillägnats över 60 (!) soloverk och pianokonserter, är för många bekant genom TV-programmet ”I döda mästares sällskap”. Han har framträtt som solist tillsammans med dirigenter som Rafael Frübeck de Burgos, Evgenij Svetlanov, Sixten Ehrling, Esa-Pekka Salonen och Okko Kamu och medverkar på omkring 25 CD-inspelningar.

Göran Söllscher har sedan genombrottet 1978, då han kammade hem 1:a pris i Concours International de Guitare i Paris, hänfört publik världen över med sitt magnifika spel. Hans repertoar sträcker sig från renässansmusik via de klassiska gitarrkonserterna till nutida musik, ofta specialskriven för honom. Görans tolkningar av Beatles musik har också en speciell plats i mångas hjärtan.

Båda herrarna är professorer vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet, ledamöter av Kungliga Musikaliska Akademien och innehavare av den kungliga medaljen Litteris et Artibus.

PROGRAM

Manuel María Ponce – Preludio
Johann Sebastian Bach – Triosonata C-dur BWV 529
Heitor Villa-Lobos – Preludium (gitarrsolo)
Ylva Fred – Aerial roots
– paus –
Ludwig van Beethoven – Variazioni F-dur op 169 per chitarra e pianoforte
Daniel Börtz – Three Reductions
Franz Schubert – Impromptu Ass-dur op 90:4
Luigi Boccherini – Introduction och Fandango

Detaljer

Datum:
2020-10-25
Tid:
16:00 - 18:00
Kostnad:
200kr
Evenemang Kategorier:
, ,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Arrangör

Sevedebygdens Musikförening
Telefon:
0706274561
E-post:
lars.ake.ohman@gmail.com

Plats

Kulturskolans aula
Drottninggatan 23
Vimmerby, 598 37
+ Google Map
Telefon:
0492-76 94 55
Visa Plats-webbplats
Skip to content