Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Höör I Andrey Baranov & Camerata Nordica

2022-03-13 | 16:00 - 17:30

80SEK – 150SEK

Camerata Nordicas musiker, medlemmar och administration står alla bakom det ukrainska folket mot de illdåd och det krig som pågår i deras land.

Så länge denna situation består, avvisar Camerata Nordica all form av samarbete med dem som har utfört eller stött en sådan grov aggressionshandling.

Angående den kommande orkesterproduktionen i mars 2022 måste vi sätta fakta i dess rätta sammanhang efter att ha mottagit flera hatkommentarer och meddelanden de senaste dagarna.

Ledaren och solisten i produktionen, violinisten Andrey Baranov är schweizisk medborgare med schweiziskt pass som bor i Lausanne sedan han lämnade Ryssland i tidig ålder. Han precis som vi, är personligen mot kriget i Ukraina och det skulle vara diskriminerande mot honom att ställa in produktionen baserat på hans födelseort.

Andrey som är en av de mest framgångsrika musikerna i sin generation, har en fantastisk karriär som enastående solist. Han uppträder runt om i världen och vi är verkligen glada över att kunna välkomna honom till Kalmar län.

Vi tar dock ett symboliskt beslut genom att ta bort D. Sjostakovitj 8:e kvartett från programmet och ersätta den med A. Dvoraks serenad för stråkar. Vi gör detta för att visa vårt stöd till det ukrainska folket och har även beslutat att inleda konserten med en koral skriven av den ukrainska kompositören Mykola Leontovych.

HAYDN inledningen till ”Jesu sju sista ord på korset”
TJAJKOVSKIJ 5 stycken för violin och stråkar
DVORAK Serenad för stråkar

Andrey Baranov ledare & solist
Camerata Nordica

.fusion-button.button-1{border-radius:0px 0px 0px 0px;}BOKA BILJETTER

One of the most successful musicians of his generation, violinist Andrey Baranov enjoys an exclusive career as an outstanding soloist and a sought after ensemble partner, performing on main stages and festivals in Europe, North and South America, Africa, and Asia. He is the winner of the Queen Elisabeth Violin Competition of 2012 and many other. Andrey is also the first violin of the well known Oistrakh quartet.

Detaljer

Datum:
2022-03-13
Tid:
16:00 - 17:30
Kostnad:
80SEK – 150SEK
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://musikihoor.se

Plats

Höör, Kulturhuset Anders
Stenskogsvägen 2
Höör, 243 30
Visa Plats-webbplats
Skip to content