Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Katarina & Svante Henryson

2022-03-19 | 17:00 - 18:30

High and low, or in between 

Katarina och Svante Henryson är två av Sveriges mest färgstarka musiker. Som en av grundarna i sånggruppen The Real Group, har Katarina varit med och skapat en unik ensemble. Efter 32 år med denna stilbildande supergrupp, ett stort antal skivor och tusentals konserter, valde hon att bli egen. Kärleken till jazz och folkmusik har alltid varit enutgångspunkt för henne, och hennes sångsätt har ett rakt och okonstlat uttryck som har beskrivits som “soulmadrigal”. Sedan 2016 arbetar hon bland annat med uppföranden som bäst kan beskrivas som performance-verk.  

Svante är en av våra mest mångsidiga multimusiker som har hunnit med mycket. Efter en period som orkestermusiker och solobasist i Oslofilharmonien, breddade han sitt fält med både cello och elbas. I dag kan man höra honom spela elektrifierad cello tillsammans med klarinettisten Martin Fröst. Bland andra artister han arbetar med finns Elvis Costello, Anne Sofie von Otter, Steve Gadd, Jon Balke, Malena Ernman och Mats Bergström. Svante är medlem i KMA, och har mottagit Nordiska Rådets Musikpris. 

Dessa musikers gemensamma repertoar har vuxit fram under lång tid och spänner över jazz, pop, folkton, indisk raga och ett stänk klassisk repertoar. 
Konserten vävs ihop av improviserande mellanspel och lite prat. 

MEDVERKANDE
Katarina Henryson, sång
Svante Henryson, cello 

PROGRAM
Kompositörerna utgörs av en blandad skara med allt från Elton John, Joni Mitchell, Paul Simon, Prince, Katarina och Svante själva till J.S.Bach och John Coltrane. Även något på svenska kan dyka upp i texter av Cornelis Vreeswijk och Tage Danielsson

Foto: Mats Bäcker

Detaljer

Datum:
2022-03-19
Tid:
17:00 - 18:30
Evenemang Kategorier:
, , , , ,

Arrangör

Nybro konsertförening
Telefon:
0733835788
E-post:
lajos.garlati@lagarfioler.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Nybro, Kristallen
Stora trädgårdsgatan 2
Nybro, 382 33 Sweden
+ Google Map
Skip to content