Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kivik I Camerata Nordica Chamber Ensemble & Emil Jonason

2022-07-09 | 18:00 - 19:30

Emil Jonason Klarinett
Camerata Nordica Chamber Ensemble

W.A. Mozart Klarinett kvintett K. 581 in A-dur
J. Brahms Klarinett kvintett op.115 in B-moll

Emil har av svensk, europeisk och amerikansk press omtalats som ”Klarinettens Yngwie Malmsteen”, det har sagts att han ”har en Rockstjärnas aura”, ”höjer ribban för vad som kan förväntas av en klarinett” och att han är ”en magiker som med sitt instrument bryter mot klassiska ideal”. Emil har en omfattande konsertverksamhet över hela världen och under säsongen 21/22 turnerade han med Camerata Nordica Chamber Ensemble.

Under den här kammarmusikkonserten bjuder Camerata Nordicas kammarensemble tillsammans med Jonason på två mästerverk med klarinett.

W. A. Mozart var den första kompositören som skrev ett verk för stråkkvartett och klarinett. Kvintetten som även kallas Stadlerkvintetten var tillägnad Anton Stadler, klarinettist och klarinettmakare som spelade en viktig roll för utvecklingen av detta instrument.

När Johannes Brahms skulle skriva sin klarinettkvintett ett sekel senare fanns endast ett fåtal verk för denna besättning vilket gjorde Mozarts Stadlerkvintett till en självklar inspirationskälla.

Detaljer

Datum:
2022-07-09
Tid:
18:00 - 19:30
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://cameratanordica.com/sv/event/kivik-i-camerata-nordica-chamber-ensemble-emil-jonason/

Plats

Södra Mellby Kyrka
Mellby backe 18
Kivik, 277 35
Visa Plats-webbplats
Skip to content