Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Laura Michelin & Roland Pöntinen

2022-02-13 | 16:00 - 18:00

2020 års vinnare av det prestigefyllda solistpriset är flöjtisten Laura Michelin, en lovordad och flitigt anlitad solist som trots sin unga ålder spelat med flera nationella och internationella orkestrar. Nu tar hon tillsammans med den världskände pianisten Roland Pöntinen plats på Sveriges kammarmusikscener som årets solistprisvinnare.

Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje. Vi ser fram emot att följa vår vinnare under en lång och lysande karriär.” – löd juryns motivering vid Solistprisfinalen i Berwaldhallen i Stockholm den 17 januari 2020.

Laura är uppvuxen i Norrköping och har fått all sin tidiga musikaliska utbildning där. Hon har sedan gymnasiet studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för prof. Tobias Carron och därefter i München för prof. Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theather.

På denna konsert ackompanjeras hon av Roland Pöntinen, som sedan sin debutkonsert med Kungliga filharmonikerna 1981 har etablerat sig som en av Sveriges mest virtuosa pianister och som solist på den internationella scenen. Pöntinen har frekvent framträtt med några av de mest framstående orkestrarna runt om i världen (som London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris och Los Angeles Philharmonic) och bjudits in till prestigefyllda festivaler så som Schleswig-Holstein, Verbier och Mostly Mozart Festival i New York. Pöntinen har genom sin karriär uruppfört verk av bl.a. Sven-Erik Bäck, Veli-Matti Puumala och Anders Hillborg. 2002 tog han emot medaljen Litteris et Artibus av den Kungliga Musikaliska Akademin som ett erkännande av ”framstående färdigheter inom det konstnärliga området.”

Detaljer

Datum:
2022-02-13
Tid:
16:00 - 18:00
Evenemang Kategorier:
, , ,

Plats

Valhall, Hultsfred
Västra Långgatan
Hultsfred, 577 30 Sweden
+ Google Map
Skip to content