Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Näsby, Öland I Camerata Nordica Chamber Ensemble & Emil Jonason

juli 8 | 19:00 - 20:30

Emil Jonason Klarinett
Camerata Nordica Chamber Ensemble

W.A. Mozart Klarinett kvintett K. 581 i A-dur
J. Brahms Klarinett kvintett op.115 i B-moll

.fusion-button.button-1{border-radius:0px 0px 0px 0px;}Köp biljetter

Emil har av svensk, europeisk och amerikansk press omtalats som ”Klarinettens Yngwie Malmsteen”, det har sagts att han ”har en Rockstjärnas aura”, ”höjer ribban för vad som kan förväntas av en klarinett” och att han är ”en magiker som med sitt instrument bryter mot klassiska ideal”. Emil har en omfattande konsertverksamhet över hela världen och under säsongen 21/22 turnerade han med Camerata Nordica Chamber Ensemble.

Under den här kammarmusikkonserten bjuder Camerata Nordicas kammarensemble tillsammans med Emil Jonason på två mästerverk med klarinett.

W. A. Mozart var den första kompositören som skrev ett verk för stråkkvartett och klarinett. Kvintetten som även kallas Stadlerkvintetten var tillägnad Anton Stadler, klarinettist och klarinettmakare som spelade en viktig roll för utvecklingen av detta instrument.

När Johannes Brahms skulle skriva sin klarinettkvintett ett sekel senare fanns endast ett fåtal verk för denna besättning vilket gjorde Mozarts Stadlerkvintett till en självklar inspirationskälla.

Venue

Carlas Café Näsby
Näsby 123
Degerhamn, 386 64 Sweden
View Venue Website

Organizer

Carlas Café Näsby
Phone:
070-915 08 67
View Organizer Website
Skip to content