Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Öland Chamber Players I Sommaroktett

2022-08-05 | 19:00 - 20:30

50SEK – 200SEK

F. Mendelssohn Stråkoktett i e-moll op. 20
Gliére Stråkoktett i D-dur op. 5

Camerata Nordica Chamber Ensemble – oktett

.fusion-button.button-1{border-radius:0px 0px 0px 0px;}Biljetter

I en sättning mellan kvartett och stråkorkester avslutar Camerata Nordica Chamber Ensemble sommarsäsongen 2022 med två fantastiska stycken ur den stora kammarmusikrepertoaren. Denna miniturné innefattar Västerviks kammarmusikfestival, Musik i sommarkväll i Oskarshamns och landar slutligen på Öland i avslutningen av Öland Chamber Players Festival.

Konserten öppnas med Mendelssohns berömda stråkoktett från en tid då stråkkvartetterna dominerade repertoaren och oktettgenren var relativt ny. I manuskriptet skrev Mendelssohn att ”samtliga instrument skulle spela som om det vore en symfoni”

Reinhold Gliére står för musiken i den andra avdelningen av programmet. Han representeras med en av sina tidigaste och sällan spelade kompositioner som får anses vara en gömd och delvis glömd juvel. Hans mentor vid tiden, den respekterade och lärde kritikern professor Sabaneiev, skrev att ”Oktetten är ett utmärkt arbete som bevisar att Gliére var ypperligt kvalificerad att hantera större kammarensembler. Oktetten imponerar genom sin fylliga resonans och mästerliga instrumentbehandling . Gliéres melodier är fyllda av känsla och emotion, fin klang och nobla harmonier.

Detaljer

Datum:
2022-08-05
Tid:
19:00 - 20:30
Kostnad:
50SEK – 200SEK
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://cameratanordica.com/sv/event/oland-chamber-players-i-sommaroktett/

Plats

Annas Farm
Husvalla bygata 9
Borgholm, Kalmar 387 91
Visa Plats-webbplats
Skip to content