Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Oskarshamn I Distant Light

2022-11-28 | 19:00 - 20:30

Gratis – 180SEK

Kerson Leong, ledare och solist
Camerata Nordica

NIELSEN Underlige Aftenlufte arr. för stråkorkester
VASKS Distant Light concerto för violin och stråkorkester 
VAUGHAN WILLIAMS The Lark Ascending för violin och stråkorkester 
GRIEG Holberg Suite op. 40 för stråkorkester

Den kanadensiske violinisten Kerson Leong bjuds nu för första gången in som ledare för och solist med Camerata Nordica. Om honom har det skrivits att han ”besitter ett naturligt ledarskap med en glödande karisma, en blandning av spontanitet och teknisk finess, elegans, fantasi och intensitet som känns igen redan från de första tonerna.”

En lysande karriär har redan gett honom möjlighet att framträda med de finaste orkestrarna på de största scenerna och det är en glädje för oss att hälsa honom välkommen till sitt första Sverigebesök. Kerson är också välkänd inom musikervärlden för sin youtube-serie ”Art of Etude”, en serie pedagogiska videos där han på ett briljant sätt förklarar många av fiolspelandets tekniska svårigheter.

Programmet är uppbyggt kring Petris Vasks violinkonsert ”Distant Light” (Tala gaisma) för violin och stråkar som sedan det komponerades för två decennier sedan har blivit en modern klassiker. Kompositören har beskrivit det som ”en sång sprungen ur tystnad och som sedan åter flyter in i tystnaden, full av idealism och kärlek, stundom melankolisk, stundom dramatisk”.

Resten av programmet består av V. Williams ”The Lark Ascending” för violin och stråkar samt några kortare stycken för stråkorkester där Kerson leder från konsertmästarplats.

Detaljer

Datum:
2022-11-28
Tid:
19:00 - 20:30
Kostnad:
Gratis – 180SEK
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://cameratanordica.com/sv/event/oskarshamn-i-distant-light/

Plats

Oskarshamns kyrka
Kyrkoallén 1
Oskarshamn,
Visa Plats-webbplats
Skip to content