Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Oskarshamn I Sommaroktett

2022-08-03 | 19:30 - 21:00

F. Mendelssohn Stråkoktett i e-moll op. 20
Gliére Stråkoktett i D-dur op. 5

Camerata Nordica Chamber Ensemble – oktett

I en sättning mellan kvartett och stråkorkester avslutar Camerata Nordica Chamber Ensemble sommarsäsongen 2022 med två fantastiska stycken ur den stora kammarmusikrepertoaren. Denna miniturné innefattar Västerviks kammarmusikfestival, Musik i sommarkväll i Oskarshamns och landar slutligen på Öland i avslutningen av Öland Chamber Players Festival.

Konserten öppnas med Mendelssohns berömda stråkoktett från en tid då stråkkvartetterna dominerade repertoaren och oktettgenren var relativt ny. I manuskriptet skrev Mendelssohn att ”samtliga instrument skulle spela som om det vore en symfoni”

Reinhold Gliére står för musiken i den andra avdelningen av programmet. Han representeras med en av sina tidigaste och sällan spelade kompositioner som får anses vara en gömd och delvis glömd juvel. Hans mentor vid tiden, den respekterade och lärde kritikern professorSabaneiev, skrev att ”Oktetten är ett utmärkt arbete som bevisar att Gliére var ypperligt kvalificerad att hantera större kammarensembler. Oktetten imponerar genom sin fylliga resonans och mästerliga instrumentbehandling . Gliéres melodier är fyllda av känsla ochemotion, fin klang och nobla harmonier.

Detaljer

Datum:
2022-08-03
Tid:
19:30 - 21:00
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://cameratanordica.com/sv/event/oskarshamn-i-sommaroktett/

Plats

Oskarshamns kyrka
Kyrkoallén 1
Oskarshamn,
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Oskarshamns kyrka
Telefon:
0491-78 42 00
E-post:
oskarshamns.forsamling@svenskakyrkan.se
Visa Arrangör-webbplats
Skip to content