mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
Fred. och lörd. 30 och 31 oktober. Västervik och Kalmar.

Fred. och lörd. 30 och 31 oktober. Västervik och Kalmar.

Camerata Nordica med pianisten Martin Sturfält

“Från Wien till London”

Martin Sturfält av vid ett flertal tillfällen arbetat tillsammans med Camerata Nordica. Denna konsert sattes ihop till invigningen av den nya flygeln i Kalmar Domkyrka. Eftersom Martin Sturfält, förutom sina många meriter som konsertpianist, varit med att provat ut instrumentet föll det sig naturligt att göra konserten med honom som solist.

Piano Martin Sturfält
Ledare Colin Scobie

W. A. Mozart: Pianokonsert nr. 20 i d-moll, K. 466
G. Holst: St. Paul’s Suite, Op. 29 Nr 2 i C-dur

Mozarts pianokonsert no. 20 är ett av de sällsynta stycken han komponerat i en molltonart. I likhet med många av hans andra kompositioner är den skriven på extremt kort tid. Pappa Leopold skrev till Mozarts syster efter premiären: ”[Jag hörde] en förträfflig ny pianokonsert av Wolfgang, som kopisten fortfarande arbetade med när vi kom hit. Din bror hade inte ens tid att spela igenom rondot eftersom han var tvungen att övervaka renskrivningen av noterna.”

I motsats till Mozart brukade Gustav Holst ta god tid på sig att omarbeta sina stycken många gånger. St. Paulsviten, som fått sitt namn efter St. Pauls flickskola i Hammersmith (London), var egentligen klar redan 1913, men publicerades på grund av kompositörens många revideringar inte förrän 1922. Holst var musikansvarig (director of music) på skolan och stycket skrevs som tack för att de där byggt en ljudisolerad studio åt honom.

Fredag 30 oktober kl. 19.00. Marieborgskyrkan, Västervik
Lördag 31 oktober kl. 17.00. Kalmar Domkyrka
Lördag 31 oktober kl. 19.00. Kalmar Domkyrka

Pga. situationen med COVID-19 finns bara ett begränsat antal biljetter, bokning är obligatorisk!

>Boka biljetter här<