mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
Onsdag 16 oktober 2019 kl. 19.00. Gröna salen, Kalmar Slott.

Onsdag 16 oktober 2019 kl. 19.00. Gröna salen, Kalmar Slott.

Biedermjpg

Syskonen Mendelssohn musiken, breven, passionen

Ensemble Biedermeier, stråkkvartett och stråkoktett

Medlemmar:
Fredrik From, Hannah Tibell, Julia Dagerfelt
och Karin
Samuelsson violin. Raskto Roknic och Jessenka Balic Zunic viola. Ingrid Andersson och Kjeld Lybecker Steffensen violoncell.

Ensemble Biedermeier är en kammarmusikgrupp som bildades 2018. Ensemblen har inriktat sig på att framföra romantisk och nyskriven musik på historiska instrument. Vid det här laget har många vant sig vid att höra tidstrogna tolkningar av barockens och klassicismens musik. Något som fortfarande är ovanligt när det gäller musik från den romantiska epoken. Detta vill Ensemble Biedermeier vara med och ändra på. Dessutom vill gruppen tänja på gränserna genom att även spela nyskriven konstmusik. Genom de historiska instrumenten med dess sensträngar öppnas dörrar till nya spännande klangvärldar och musikupplevelser för dagens lyssnare. Ensemblen består av några av Nordens främsta specialister inom tidig musik. Samtliga är frilansmusiker med uppdrag både nationellt och internationellt. Till vardags arbetar de bland annat i Concerto Copenhagen, Göteborg Baroque och deltar i skivinspelningar och festivaler runt om i Europa.

Program:

Fanny Mendelssohn Hensel (1805-1847) – “O Traum der Jugend, O Goldner Stern”. Lied ohne worte op.6 nr.3 arr. D. Fjellström

Fanny Mendelssohn Hensel – ”Italien” (instrumental version) op.8 nr.3 arr. D. Fjellström

Fanny Mendelssohn Hensel – ur Stråkkvartett i Ess-dur

Daniel Fjellström (1983)         – Bergeslust (recomposed)

Paus

Felix Mendelssohn (1809-1847) – Stråkoktett i Ess-dur op. 20

Biljetter och övrig information: www.kammarmusikforeningenikalmar.se