mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken

Söndag 19 januari 2020 kl. 15.00. Gränsö slott.

Stockholm Barock

Ulrika W-berg har utbildats på musikerinjen i Göteborg och var sedan del av den första årskullen som utbildades på Malmö Musikhögskola i Barockinterpretation. Där knöt hon internationella kontakter och kom sedan att spela med European Baroque Orchestra och efter det med flera internationella ensembler som Les Arts Florrissants och Le Concert Spirituel i Paris och Nederlandse Bachverenigen i Holland. Numera spelar hon mest på hemmaplan i olika sammanhang, framför allt med körer som gör de stora barockverken. Ulrika är också en stor kammarmusikvurmare och har spelat in skivor med kammarmusik från 1600-talet. Hon älskar att utforska denna tidiga barockmusik och dess klangvärld. På senare år har Ulrika också börjat en karriär som konstnär.

Peter Lönnerberg har studerat för bland andra Lars-Ulrik Mortensen i Köpenhamn. Han är cembalist och organist i Rebaroque, kvartetten Stockholm Barock och förekommer flitigt som frilansmusiker i många andra sammanhang. Peter är också intresserad av undervisning och har t.ex. varit gästlärare vid musikhögskolan i Belgrad. Bland åtskilliga CD-inspelningar hörs tidig italiensk barockmusik för violin och cembalo med Kroatiska Barockorkesterns konsertmästare Laura Vadjon (Aquarius Records) och ”Telemannia”, musik av Telemann med Rebaroque (Proprius).

Daniel Holst spelar i Kungliga Filharmonikerna och är fast anställd sedan 1993. Han har under många år även varit verksam i programrådet och i orkesterns styrelse. Daniel Holst är en mångsidig musiker. Han spelar ofta barockcello och viola da gamba i olika sammanhang och är medlem i Rebaroque (tidigare Stockholms barockorkester). Med sitt djupa intresse för barockmusik och barockinterpretation är det också helt naturligt att han ingår i Orfeus Barockensemble som bildades 2015 och består av musiker ur Kungliga Filharmonikerna. Han var också en av grundarna av Stockholms Nya Kammarorkester, SNYKO. Daniel medverkar ofta i Konserthusets olika kammarmusikserier, som Filharmoniker i närbild och Soppkonserter. Han har dessutom spelat med i Folkoperans orkester och även medverkat vid kungliga högtider.