mail-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
Söndag 10 oktober 2021 kl. 16. Hultsfreds kyrka.

Söndag 10 oktober 2021 kl. 16. Hultsfreds kyrka.

David Härenstam och Wirénkvartetten

Stor musikalitet och spelglädje i det lilla och intima formatet är vad Wirénkvartetten står för. Efter konserter runt om i Europa, inspelningar för Sveriges Radio P2 och BBC och återkommande gästspel vid musikfestivaler möter de nu gitarristen David Härenstam i ett glödande och vackert program. Vi får höra inte mindre än två virtuosa gitarrkonserter på en och samma kväll! Rodrigos Fantasia Para un Gentilhombre är eldig spansk musik medan Villa-Lobos gitarrkonsert är vild, virtuos och melodiös. Allt detta kombineras med specialskriven musik av Anna-Lena Laurin och musik av Dag Wirén.

David Härenstam har varit gitarren trogen sedan han var sex år. David Härenstam påbörjade sina musikerstudier på elgitarr men avslutade dem med en Advanced Diploma vid Royal Welsh College of Music and Drama i klassiskt gitarrspel. Han rör sig gärna mellan olika genrer, har hittills gjort nio skivor, turnerat världen runt, spelat på en lång rad festivaler – och startat två musikfestivaler.

Wirénkvartetten bildades 1994 av bland andra Hans Elvkull, violin och Linn Elvkull, viola som forfarande ingår i ensemblen. Sedan 2003 flankeras de av Roger Olsson, violin och Hanna Thorell, cello. Alla fyra är musiker i den internationellt erkända Svenska Kammarorkestern. Wirénkvartetten har en förkärlek för svensk musik och vill bidra till att Dag Wiréns kvartettmusik sprids och framförs på ett levande sätt, men har överlag en mycket bred repertoar. Kvartetten spelar gärna musik av Beethoven, Mozart, Debussy, Schostakovich, Peteris Vasks, Borodin, Schubert och Philip Glass.

Program i Hultsfred:

Joaquín Rodrigo (1901-1999) Fantasia para un Gentilhombre . Arr: David Härenstam
Villano
Espanoletta
Canario  

Dag Wirén (1905-1986) Stråkkvartett no 4
Calmo – Allegro molto – Calmo
Intermezzo 1: Moderato
Intermezzo 2: Prestissimo
Lento
Allegro molto

Paus

Anna-Lena Laurin (1962) After Rain (skrivet till David Härenstam)

Heitor Villa-Lobos (1887 – 1959) Concerto for Guitar and Orchestra
Allegro Preciso
Andante e Andantino
Allegretto ma non troppo

Hemsida: http://aspeland.info/

Lyssna och se kvintetten via dessa länkar:
Tango en skai
Villa Lobos gitarrkonsert, andra sats