mail-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
Söndag 13 februari 2022 kl. 16. Valhall, Hultsfred.

Söndag 13 februari 2022 kl. 16. Valhall, Hultsfred.

Solistprisvinnaren Laura Michelin flöjt
Roland Pöntinen piano

Flöjtisten Laura Michelin, en lovordad och flitigt anlitad solist som trots sin unga ålder spelat med flera nationella och internationella orkestrar, är 2020 års vinnare av det prestigefyllda Solistpriset. Nu tar hon tillsammans med den världskände pianisten Roland Pöntinen plats på Sveriges kammarmusikscener för den turné som är en del av priset.
Laura, som är uppvuxen i Norrköping, har sedan gymnasiet studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för prof. Tobias Carron och därefter i München för prof. Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theather. Här ackompanjeras hon av Roland Pöntinen, en av Sveriges mest virtuosa pianister. Roland har frekvent framträtt med några av de mest framstående orkestrarna runt om i världen, som London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris och Los Angeles Philharmonic, och bjudits in till prestigefyllda festivaler som Schleswig-Holstein, Verbier och Mostly Mozart Festival i New York.Solistpriset genomförs av Kungl. Musikaliska akademien i samarbete med Inge och Einar Rosenborgs Stiftelse för svensk musik samt Musik i Syd.

Verk av Francis Poulenc, Claude Debussy, Erwin Schulhoff, Lili Boulanger, Ingvar Lidholm, Sven-Erik Bäck, Max Reger, Sigfrid Karg-Elert, Olivier Messiaen och André Jolivet.

Hemsida: http://aspeland.info/