mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
Torsdag 12 mars 2020 kl. 19.00. Ceciliakapellet.

Torsdag 12 mars 2020 kl. 19.00. Ceciliakapellet.

Roland_06
Roland Pöntinen

Roland Pöntinen är en av Sveriges mest framgångsrika konsertpianister. Som sjuttonåring debuterade han med Kungliga Filharmonikerna och har sedan dess framträtt med många av de mest betydande orkestrarna över hela världen. Bland höjdpunkterna märks konserter med Los Angeles Philharmonic i Hollywood Bowl, Philharmonia Orchestra på Théâtre du Châtelet i Paris och Royal Festival Hall i London och framträdanden vid The Proms i Royal Albert Hall. Bland dirigenterna som Pöntinen samarbetat med finns namn som Esa-Pekka Salonen, Paavo Järvi, Myung-Whun Chung, David Zinman och Rafael Frühbeck de Burgos.
Roland Pöntinen är även verksam som tonsättare och 1998 uruppfördes hans Blue Winter med stor framgång i Carnegie Hall, New York, med Philadelphia Orchestra under Wolfgang Sawallisch. I London 2010 uruppfördes Danse serpentine för klarinett och piano tillägnat Martin Fröst som fick lysande recensioner i The Times.
Bland de över nittio skivinspelningarna kan nämnas Pianorama med musik ur filmer som Diva, Eyes Wide Shut, Amarcord och For Agnès, inspelningar av Alfred Schittkes kammarmusik och pianomusik av Ferrucio Busoni. Roland Pöntinen är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och har erhållit den kungliga guldmedaljen Litteris et Artibus för framstående konstnärlig gärning.
Musiken som framförs är bland annat verk av Chopin, Liszt och Ravel.

www.rolandpontinen.com
Foto: Simon Larsson

För information och entrépriser: oskarshamnskammarmusikforening.se