Bollywood

Den indiska filmdansens magiska värld

Bollywood är indisk filmdans. Eftersom de påkostade bollywoodfilmerna innehåller mycket dans kom det att bli en egen dansstil – bollywooddans. Bollywooddansens historia sträcker sig drygt 100 år tillbaka i tiden och har sina rötter i de gamla heliga klassiska danserna och de traditionella folkdanserna. Bollywood låter dig bada i härliga färger och blomma ut i glädjefylld dans!

Jeanette Winroth Jeanette har mångårig erfarenhet av flera dansstilar, såsom orientalisk magdans, indisk bollywooddans, hawaiiansk huladans, latino lady style och classy burlesque.
Hon är en rutinerad danspedagog och instruktör tillika professionell dansös och koreograf. Hon brinner för att lyfta fram och värdesätta dansen som konstart, och har kunskap och kvalitet som ledord i undervisningen. Jeanette har utbildning inom dans, musik, pedagogik, hälsa och friskvård.

Eleverna får en introduktion till den populära indiska filmindustrin i Mumbai som innehåller både dans- och sångnummer. Nästan 1000 filmer produceras varje år och är en av världens största filmindustrier varav 90 procent är en form av musikaler. Bollywood har inspirerats av vaudevillformen som är ett sorts lustspel med humor, romantik, spänning varvat med satir och parodi. Det kan man märka likväl i filmens story som musikens rötter och som är en mix av västerländsk klassisk pastisch blandat med pop och österländska tongångar harmonier. I detta utbud får elever ta del av konceptet Bollywood, indisk musikhistoria samt prova på dansworkshop i Bollywodstil.

Information

Medverkande: Jeanette Winroth, Magica Dance Art
Speltid: 40 minuter per workshop
Målgrupp: Åk. 6-9
Publikantal: Max 30 deltagare per lektion
Spelyta: En stor sal
Lokal: Gymnastiksal eller liknande
Bygg-/rivtid: 45 min/30 min
Teknik: Tillgång till el
Spelperiod: Enligt ö.k.
Pris: från 3000-4500 kr beroende på antal workshops per dag

Marknadsmaterial

Ladda ner
Logotyp Barn och Unga >
Logotyp Länsmusiken >
Bild >

Skip to content