Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sofie Asplund, Matilda Paulsson & Bengt Forsberg

2023-09-28 | 19:00 - 21:00

Gratis – 200kr
Sofie Asplund & Matilda Paulsson och Bengt Forsberg

Till kvällen – en romans- och duettafton

Förtrollande sång och piano om kvällen tillsammans med sopranen Sofie Asplund och mezzosopranen Matilda Paulsson ackompanjerade av Bengt Forsberg på piano. Här berättas de bästa historierna genom kända och mindre kända svenska, finska, franska och tyska sånger och operaduetter.

Den åländska sopranen Sofie Asplund gick ut Operahögskolan i Stockholm 2013. Hon blev tidigt knuten som solist på GöteborgsOperan och har även gästat Kungliga Operan, Malmö Opera, Den Norske Opera och Finlands Nationalopera. Sofie har kunnat ses i operaroller som Zerbinetta, Gilda och Susanna, men även flera musikalroller. Sofie är flitigt anlitad som konsertsolist och framträdde vid Nobelprisutdelningen i Stockholm 2019. Hon 2022 nominerades till en grammis för sin första soloskiva, tillsammans med Lunds Kammarsolister. Sofie har tilldelats en rad stipendier som Birgit Nilsson Stipendiet, Sten A Olssons stora kulturstipendium, Rosenborg-Gehrmans stipendium samt Anders Wall Giresta stipendium och stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien . Sofie Asplund tilldelades 2022 Finlands Vita Ros’ Ordens medalj för sina konstnärliga insatser som operasångerska.

Matilda Paulsson är mezzosopran från Lund och en etablerad operasångare på de nordiska scenerna, där hon framträtt i roller som Eboli, Carmen och Octavian. Matilda studerade vid Kungliga Musikhögskolan, Royal Academy of Music i London och Operahögskolan i Stockholm och har gästat scener som Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Folkoperan i Stockholm, Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Finlands Nationalopera i Helsingfors. Matilda är även en mycket uppskattad konsertsångare och 2009 utkom Matilda Paulssons första solo-CD, Junge liebe (Caprice), med ett urval romanser ackompanjerade av Bengt-Åke Lundin, som följts upp av Der Ton (Sterling) med romanser av Joseph Marx.

Bengt Erik Forsberg är välkänd och flitigt anlitad pianist och organist. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg, där han tog organistexamen 1975 och solistdiplom i piano 1978. Han har bland annat samarbetat med Anne Sofie von Otter, cellisten Mats Lidström och violinisten Nils-Erik Sparf. Bengt Forsberg invaldes 1997 som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och 2019 tilldelades han Medaljen för tonkonstens främjande.

Jean Sibelius
Illalle
Den första kyssen
Kaiutar
Flickan kom ifrån sin älsklings möte

Carin Malmlöf–Forssling
Bondsyrener
Trollsländor jagar
Mätarlarven

Helena Munktell
Ur Dix Melodies

Francis Poulenc
La courte paille

Paus

Léo Delibes
Blomseterduetten ur Lakmé

Richard Strauss
Wie du warst ur Rosenkavaljeren
Rosenöverlämnandet ur Rosenkavaljeren

Giacomo Puccini
Musettas vals ur La Bohème

W. A. Mozart
Sull´aria, duett ur Figaros Bröllop

Camille Saint-Saëns br
Mon cœur s’ouvre à ta voix ur Samson och Delilah

Franz Lehár
Meine Lippen sie küssen so heiß ur Giuditta

Jacques Offenbach
Barcarolle ur Hoffmanns äventyr

Details

Date:
2023-09-28
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
Gratis – 200kr
Event Categories:
,
Website:
https://lansmusiken.se/oskarshamns-kammarmusikforening-jazzklubb/

Organizer

Oskarshamn KM & Jazzklubb
Phone
072-236 39 39
View Organizer Website

Venue

Ceciliakapellet
Axel Munthes Stig 1
Oskarshamn, 572 32 Sweden
+ Google Map
Phone
0491-76 81 00
View Venue Website
Skip to content