Grabbarna från Eken tolkar Bellman

En fartfylld musikalisk och historisk resa

En fartfylld musikalisk och historisk resa genom Carl Michael Bellmans stora visskatt och 1700-talets Sverige. Med nya, fräscha och musikaliskt målande tolkningar av både de kända och okända visorna förs lyssnaren nära en förgången tid som både liknar och inte liknar vår egen. Med folkmusikaliska fioler, flöjter och dragspel, men också tunga poppiga trum- och baskomp kliver Bellman in 2000-talet.

Programmet diskuterar och problematiserar frågor som genus, social utsatthet, yttrandefrihet, samt förutsättningarna för att vara konstnär i olika tider. Programmet kan både spelas i skolor och äldreomsorg, men då med olika inramning och tilltal. Skolprogrammet riktar sig till barn i högstadiet och gymnasiet.

Grabbarna från Eken är ensemblen med hjärta för den äldre svenska vismusiken. En grupp unga musiker utbildade vid Kungl. Musikhögskolan som varit på ständig turné sedan 2019 och har gjort hundratals konserter på skolor, pensionärsföreningar, kulturhus, festivaler m.m.

1 juni 2022 släppte gruppen sitt debutalbum ”Grabbarna från Eken tolkar Bellman”, med enbart visor av Carl Michael Bellman. Med utlåtande i musikmagasinet Lira ”en skiva det blir svårt att undvika när årets visa-folk-skiva ska nomineras.

Information

Medverkande:
Kim Persson – sång, mandola, flöjter
Samuel Linderström – sång, dragspel
Tommy Lundgren – fiol, mandolin, kör
Johanna Gustafsson – slagverk
Peter Granström – bas, kör
Speltid: 50 min
Målgrupp: Högstadium, gymnasium, vuxna, pensionärer
Publikantal: 120
Spelyta: 4 x 4 meter
Lokal: Aula, samlingslokal eller liknande
Bygg-/rivtid: 60 min/ 45 min
Teknik: 2 dynamiska mikrofoner på stativ, 2 tele-ingångar för dragspel & mandola, 1 XLR-ingång för fiol, PA-system (typ bosepinne)
Spelperiod: hela 2024
Pris: 12 000 kr per dag

Marknadsmaterial

Ladda ner
Logotyp Barn och Unga >
Logotyp Länsmusiken >
Bilder >

Grabbarna från Eken
Skip to content