Höstlovet 2023

Ett unikt projekt som möjliggörs genom projektbidrag från Region Kalmar och där lokaler under jord öppnas upp för första gången för besökare.

Med Glass Factory & Konsert Underground vill vi skapa förståelse för hur ljud och rumsliga installationer är sammankopplade. Vi erbjuder unga människor att själva få undersöka detta i samband med att skapa och ta fram installationer för lokaler i Glass Factory. Dessa lokaler har hittills varit stängda för allmänheten. Vi vill att unga människor kan få ge sina egna avtryck i gamla miljöer vars interiörer har använts för andra ändamål. I vår satsning erbjuder vi en helgkurs i ljud och foto där deras bidrag kommer att ställas ut under vecka 44 i de nyöppnade lokalerna.

Glass Factory & Konsert Underground slår upp sina portar för allmänheten i vecka 44. Det är gratis för samtliga barn och unga tom 18 år. En del av akterna behöver man boka för att med säkerhet kunna delta. För fler konserter och evenemang under vecka 44 besök konsertkalendern.

Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Länsmusiken, Camerata Nordica och Emmaboda Glass Factory med bidrag av Region Kalmar och Filmregion Sydost.

Vernissage Underground

28 oktober kl. 11:00
The Glass Factory

Glaskonstnären Josefine Bravo, musikmakare och ljudkonstnär Lars Bomanson och den unga filmmakaren Leonel Elmbros film “Emmaboda Glasbruk Andas ut!”

Installationen förlängs! Vi har alltså möjlighet att se den ett tag till.

Möt vår Dracula

30 oktober kl. 12:00 och 14:00
The Glass Factory

En upplevelseteater för alla sinnen!

Under höstlovet erbjuder vi Dracula tillsammans med Riksteatern Kalmar Län och som spelas i Emmaboda Glass Factory. Teaterföreställningen är speciellt framtagen för barn, unga, och vuxna med funktionsvariationer. Publiken får känna på, höra, lukta, se och utagera handlingen, så att det blir en starkare upplevelse för alla, oavsett funktionsförmåga.

Teaterföreställningen är en nytolkning av den klassiska romanen Dracula, men med inslag av dragshow, interaktion, och sinnesintryck.

Platser bokas via Glass Factorys webbsida >

Medverkande: Inga Tvivel
Kostnad: Gratis
Adress: Storgatan 5
360 65 Boda Glasbruk

Eternal Wonder – OBS Inställt (3/11)!

Med anledning av kraftigt regn som har orsakat läckage är vi tvungna att flytta fram konserten!
Nytt arrangemang planeras vid senare tillfälle – vi återkommer med datum och tid.

Elektronisk musik med hög energi och psykadeliska sköna vibbar, Eternal Wonder, Albin Appelqvist är Psytrance-producent och DJ ursprungligen från Torsås.

Final Underground

4 november kl. 13:00
The Glass Factory

Syftet med konserten är att föra samman de ljud som Lars har fångat är att visa på ljud som har funnits och finns i ett glasbruk med de ljud som vi väljer att skapa. Det är en frågeställning som detta projekt haft om vilka rumsliga ljud man kan finna i dessa lokaler. Det vill vi lyfta extra i denna finalkonsert som Sofia Wik, Torbjörn Westman och Lars Bomanson skapar för besökare på Emmaboda Glass Factory.
 
Konserten är gratis för alla upp t.o.m. 18 år.

Medverkande

Lars Bomanson

Född 1982 i Mariehamn (Åland), verksam i Norrköping och Stockholm. Utbildad på SKH och Kulturama. Musikmakare och ljudkonstnär med fokus på sceniskt berättande, intermedialitet och mötet mellan det allmänmänskliga och det efemära. Bomanson har bakgrund som teknikinnovatör, kompositör för barn och unga, pop- och punkmusiker samt ljuddesigner för scen och film.

Albin Appelqvist

Eternal Wonders musik kan beskrivas som elektronisk musik med hög energi och psykadeliska sköna vibbar. Hans andra album – Faithful Daydreamer släpptes i Juli 2022.

Eternal Wonder (Tidigare Empty Wheelchair) är Albin Appelqvist, en Psytrance-producent och DJ från Torsås. Albin började spela gitarr men upptäckte senare elektronisk musik och började producera egen musik under tonåren. År 2011 Släppte han sin första EP – The Countdown och har haft flera släpp på olika bolag genom åren, bland annat DNA Records (Israel), Zombster Records (Italien) och sitt egna skivbolag, Unimuse Records där han jobbar med artister i från hela världen.

Han har spelat på flera olika festivaler och Underground-event i både norra och södra Sverige, några av dem är Live Green Festival (sedan starten 2011), Månsken-festen 2016 (Stockhom), Forest Star Festival 2017 (Hjo) och Kalmar Stadsfest 2017.

Spotify >

Camerata Nordica

Kalmar läns professionella kammarorkester.

Jack Walton

TV-regissör och fotograf, ursprungligen från Storbritannien men nu baserad i Sverige. Han har producerat tv-serier och program för många stora internationella sändare, från BBC till Discovery. Han brinner för vackra bilder, gripande berättelser och hantverket att producera fantastiska berättelser.

Sofia Wik

Sofia Wik är en frilansande klassisk slagverkare som är uppvuxen i Linköping, bosatt i Borås och ger konserter över hela Sverige både som orkesterslagverkare/pukist och som kammarmusiker, solist och ackompanjatör. Som kammarmusiker och marimbaist fokuserar hon gärna på nyskriven, svängig, vacker och meditativ originalmusik och har genom åren medverkat vid ett flertal uruppföranden.

Glenn Larsson är fotograf.

Kandidatexamen i musikalisk gestaltning med inriktning kammarmusik, Musikhögskolan i Örebro

Masterexamen i konstnärlig gestalning med inriktning symfoniskt orkesterspel, Högskolan för Scen och Musik i Göteborg

Utbytesstudier på masternivå med orkesterinriktning på Guildhall School of Music and Drama i London

Josefine Bravo

Från Malmö till de mörka skogarna i Småland utvandrade jag för att följa min dröm om att bli glasblåsare. Jag klev rakt in i glasriket och med det så fylldes jag av en ny kreativ lust och en känsla av att hitta rätt.

Det är med stor kraft som jag nu med hunger kliver in i denna underbara värld med det heta glaset.

Sedan barnsben blev jag lärd att det är tillåtet att ta sin plats, till punkaren som satt och spelade kontrabas i flertal olika symfoniorkestrar i färgad mohikan och i punkband. Mitt konstnärskap präglas av just denna grund. Att lyfta rätten till platsen och nyfikenheten.

Verken immigrerar letar vidare, tar sina platser och går sina egna vägar med volym, stolthet och brightness. Utmaningar, lust, nyfikenhet, envishet, provokation och ett intensivt teamwork är bränsle för mig.

Leonel Elmbro

Film och ljudmakare

Det här är en film om Emmaboda Glass Factory Underground som en gång var levande, men som nu är övergivet. I filmen färdas man som i en labyrint mellan dåtid och nutid, mellan dröm och verklighet.

Skip to content