Höstlovet 2023

Med Glass Factory & Konsert Underground vill vi skapa förståelse för hur ljud och rumsliga installationer är sammankopplade. Vi erbjuder unga människor att själva få undersöka detta i samband med att skapa och ta fram installationer för lokaler i Glass Factory. Dessa lokaler har hittills varit stängda för allmänheten. Vi vill att unga människor kan få ge sina egna avtryck i gamla miljöer vars interiörer har använts för andra ändamål. I vår satsning erbjuder vi en helgkurs i ljud och foto där deras bidrag kommer att ställas ut under vecka 44 i de nyöppnade lokalerna.

Glass Factory & Konsert Underground slår upp sina portar för allmänheten i vecka 44. Det är gratis för samtliga barn och unga tom 18 år. En del av akterna behöver man boka för att med säkerhet kunna delta.

Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Länsmusiken, Camerata Nordica och Emmaboda Glass Factory med bidrag av Region Kalmar och Filmregion Sydost.

Vernissage Underground

28 oktober kl. xx
Plats

Glaskonstnären Josefine Bravo och unga utställare.

Helgkurs

Datum kl. xx
Plats

Ljud och foto

Möt vår Dracula

30 oktober kl. 12:00
The Glass Factory

En upplevelseteater för alla sinnen!

Under höstlovet erbjuder vi Dracula tillsammans med Riksteatern Kalmar Län och som spelas i Emmaboda Glass Factory. Teaterföreställningen är speciellt framtagen för barn, unga, och vuxna med funktionsvariationer. Publiken får känna på, höra, lukta, se och utagera handlingen, så att det blir en starkare upplevelse för alla, oavsett funktionsförmåga.

Teaterföreställningen är en nytolkning av den klassiska romanen Dracula, men med inslag av dragshow, interaktion, och sinnesintryck.

Medverkande: Inga Tvivel
Kostnad: Gratis
Adress: Storgatan 5
360 65 Boda Glasbruk

Eternal Wonder

3 november kl. xx
Plats

Elektronisk kvällskonsert

 

Grand Finale

4 november kl. xx
Plats

Ljud och stråkkonsert med musiker ur Camerata Nordica, slagverk och Lars Bomanson

Medverkande

Lars Bomanson

F. 1982 i Mariehamn (Åland), verksam i Norrköping och Stockholm. Utbildad på SKH och Kulturama. Musikmakare och ljudkonstnär med fokus på sceniskt berättande, intermedialitet och mötet mellan det allmänmänskliga och det efemära. Bomanson har bakgrund som teknikinnovatör, kompositör för barn och unga, pop- och punkmusiker samt ljuddesigner för scen och film.

Albin Appelqvist

xx

Jack Walton

TV-regissör och fotograf, ursprungligen från Storbritannien men nu baserad i Sverige. Han har producerat tv-serier och program för många stora internationella sändare, från BBC till Discovery. Han brinner för vackra bilder, gripande berättelser och hantverket att producera fantastiska berättelser.

Camerata Nordica

Orkestern..

Josefine Bravo

xx

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Skip to content