Mr. Cupid – En lektion om kärlek, rock’n roll och ruttna tomater

Välkommen till en lektion i kärlek, ja för det är faktiskt en lektion som ni ska få ta del av!

Kanske i lite annorlunda form men vi kallar ändå Mr. Cupid århundradets lektion i kärlek som varvas med musik och ruttna tomater.

I denna musikaliska föreläsning möter ni Mr. Love själv som berättar om hur ämnet kärlek har påverkat oss människor och vad vi har valt att göra i kärlekens namn. För kärlek är det som har upptagit människans tankar mest av allt genom alla århundraden och som vi har valt att ge uttryck för i olika former.

Är det inte då berättigat att det är något som vi bör studera lite mer ingående?

Vi får ta del av Mr. Loves privata lektion med collegeeleven Frank efter att Mr. Love inser att Frank, liksom många andra, inte har någon vidare kunskap om kärlek eller någon förmåga att kunna uttrycka sina känslor överhuvudtaget. Men kan man förvänta sig det av en fotbollsnörd, att de faktiskt kan något om kärlek? Oavsett så får Frank och eleverna uppleva en resa genom historien och om hur människor har uttryckt sig i kärlekens namn, en del är sanningar, en del skrönor och i vårt fall musik. För mellan undervisningen framförs musikinslag av Radiorösten Mr. Cupid och Gotland Jazztrio.

Frågan är varför kärlek är så laddat och varför man inte alltid vågar att berätta om sina känslor?

Manus, regi och producent

Carolina Johansson, producent för BoU, Länsmusiken i Kalmar län

Välkomna, århundradets kärlekslektion väntar på er!

Om

Vi gör både offentliga föreställningar och för gymnasieskolor under vecka 7 med premiär den 14 februari, på Alla hjärtans dag på Teatervallen. Därefter får gymnasieelever i både Nybro och Mönsterås ta del av den musikaliska föreläsningen innan vi avslutar öppet för allmänheten i Hultsfred och på Valhall.

Lärarmaterial

Mr. Cupid lärarmaterial >

Scen rider och teknikbehov

  • Tekniker för att sköta ljud, ljus och ridå
  • Minst 4 x 5 meter fri spelyta
  • Mixerbord för 2 myggor, en sångmick, och jazztrio med elpiano
  • 3 notställ
  • Ridå som går att öppna och stänga olika mycket
  • Fullt scenljus
  • Ett litet bord
  • 1 stol

Önskemål om det finns

  • En riktad spotlight
  • Scenljus i flera färger

Spelschema

14 februari ”Alla hjärtans dag-premiär” på Teatervallen i Kalmar. Mer info: www.teatervallen.se/
15 februari Folkets hus i Nybro för gymnasieelever
16 februari Parkskolan i Mönsterås för gymnasieelever
17 februari Valhall i Hultsfred. Mer info: www.hultsfred.se

Kontakt

Carolina Johansson, producent för BoU, Länsmusiken i Kalmar län
E-post: carolina.johansson@lansmusiken.se
Tel: 070-654 00 32

Medverkande

Ali Usubov

Ali Usubov är en 20-årig artist och låtskrivare som främst sjunger amerikanska klassiker men även jazzlåtar från 50- och 60-talet. Ali strävar efter att veta och lära sig så mycket som möjligt om musik och hans dröm är att få uppleva allt som alla dessa stora artister har upplevt under sin karriär. Vad fångade artistens uppmärksamhet för att sjunga dessa låtar? Han säger att det är värmen och betydelsen i låtarna som sjöngs med högkvalitativ sång och att de är som gjorda för hans röst. Ali är en del av artistutvecklingsprogrammet Talentcoach, som är en del av Länsmusiken i Kalmar län.

Thomas Björklund Svensson

Efter examen från såväl musik- som operahögskola har han setts på operahus, främst i Skandinavien och på de flesta musikscener i Sverige. Han har framträtt som solist i de mest kända mässor, oratorier och passioner av bl. a. Bach, Mozart, Händel m. fl. Thomas har stor erfarenhet av konserter i stora delar av landet, huvudsakligen med romanser av bl. a. Schubert, Schumann, Brahms, Stenhammar, Rangström m. fl. men är inte heller främmande för andra genrer.

Samuel Lindrooz

Samuel Lindrooz och är född och uppvuxen i Kalmar. Han pluggade teater på Jenny Nyströmskolan och har efter studenten jobbat med kultur i olika former, bland annat med ljud och ljusteknik.

Gotland Jazztrio

Gotland Jazztrio är en professionell och mångsidig pianotrio som arbetar med projekt både inom jazzgenren samt av genreöverskridande karaktär. Medlemmar i trion är Oskar Lindström på piano, Josef Karnebäck på kontrabas och elbas och Marcus Grufstedt på trummor och slagverk.

Skip to content