Stipendium för Unga Musiker

Kalmar läns musikstiftelse har beslutat att utlysa ett stipendium som tillfaller en musikstuderande
med inriktning klassisk musik. Stipendiet består utav en Mästarklasskurs på Capri med bland annat egen konsert på Villa San Michele.

I stipendiet ingår kursavgift, resa & logi samt dagsuppehälle mellan den 13 och den 21 juli alternativt den 18 och den 25 juli. Räkna med en dag till att resa både till Capri och tillbaka hem.

Studerande på följande instrument kan söka stipendiet 2023

Fiol, viola, cello, klarinett och piano.

Övriga kriterier

För att kunna söka stipendiet behöver sökande ha uppnått en nivå i sitt musicerande som vi anser är tillräcklig för Mästarklasskursen och helst blivit antagen till eller studera på musikhögskola.

Rekommenderad ålder är 18-25 år men undantag kan ges om den musikaliska nivån motiverar till stipendiet. Sökande måste vara skriven (men kan vara boende för studier på annan ort) i Kalmar län. För ansökan fyll i ansökningsblankett nedan senast den 24 mars 2023.

Utvalda sökande (max 5) kallas till en provspelning i vecka 16 och ett personligt möte med utvald jury i Oskarshamn. Därefter tillkännages vem som har mottagit stipendiet.

*Notera att Capri är en mycket välbesökt ö med höga levnadskostnader. Det krävs av stipendiaten att hen är lyhörd, kan konversera på engelska och är självständig.

För fler frågor kontakta

Carolina Johansson, producent Barn och Unga
E-post: carolina.johansson@lansmusiken.se
Tel: 070-654 00 32

Skip to content