23-25 januari CAMERATA NORDICA: Malin Broman & Rick Stotijn

Datum: 23-25 januari, 2025
Tid: Se nedan
Platser: Se nedan

Ledare & solist Malin Broman, violin
solist Rick Stotijn, kontrabas
Camerata Nordica

Malin Broman uppträdde med Camerata Nordica i januari 2023 med ett mycket hyllat symfoniskt program. Denna gång återvänder Malin med ett program som bygger kring Richard Strauss Metamorfoser för 23 stråksolister. Denna ovärderliga juvel komponerades under andra världskrigets slutskede. Strauss gav aldrig några signaler om vad musiken stod för bortsett från titeln som han själv satte, men många anser att det är en sorgens manifestation över det sönderbombade Tyskland i allmänhet och förödelsen av operahuset i München i synnerhet.

Malin har dessutom valt att ta med sig den nederländska kontrabasisten Rick Stotijn från Sveriges Radios Symfoniorkester där han är solist och stämledare. De kommer framföra ett nytt arrangemang av Stravinskijs Italiensk svit för violin, kontrabas och stråkar. Italiensk svit har sitt ursprung i baletten Pulcinella, som han skrev till Den ryska baletten på uppdrag av dess impressario Diaghilev 1920.

Att krydda barockharmonierna i Italiensk svit med dissonanta ackord och oregelbundna rytmer ansågs oerhört kontroversiellt. Själv ansåg Stravinskij att arbetet med Pulcinella var den ”uppenbarelse som gjorde allt mitt senare arbete möjligt.”

Wolfgang Amadeus Mozart Divertimento i F-dur, K.138
Igor Stravinskij Italiensk svit i arr. för violin, kontrabas och stråkar
Rebecca Clarke Poem arr. för stråkorkester
Carin Malmlöf-Forssling In memoriam i arr. för solokontrabas
Richard Strauss Metamorfoser för 23 stråksolister

DATUM
Tors 23 jan 19:00 Oskarshamns kyrka
Fre 24 jan 19:00 Kalmar Slott
Lör 25 jan 16:00 Släps kyrka, Särö

Information & biljetter >

Skip to content