Cuarteto Quiroga

EXIL

Cuarteto Quiroga har etablerat sig som en av de mest dynamiska och unika stråkkvartetterna i sin generation. De har vunnit internationellt erkännande från både kritiker och publik, inte minst för sin distinkta personlighet såsom sin djärva och smått originella inställning till kvartettrepertoaren.

Genom sitt val av namn på kvartetten, hedrar de den galiciska violinisten Manuel Quiroga, en av de mest framstående instrumentalisterna i den spanska musikhistorien.

Som vinnare av ett flertal internationella tävlingar (Bordeaux, Paolo Borciani, Genève, Beijing, Fnapec-Paris, Palau-Barcelona), uppträder kvartetten på stora och kända scener runt om i världen. 2018 vann kvartetten The Spanish National Music Prize.

På scen samarbetar de frekvent med musiker såsom Martha Argerich, Veronika Hagen, Valentin Erben, Javier Perianes, Jörg Widmann och Jonathan Brown. Mycket på grund av sitt djupa engagemang i kammarmusikundervisning, är kvartetten anlitad av Konservatoriet i Zaragoza och ger regelbundet master classes runtom i hela Europa, USA och i Latinamerika.

Medverkande

Aitor Hevia – violin
Cibrán Sierra – violin
Josep Puchades – viola
Helena Poggio – cello

Period

5-10 okt 2022

Subventionerat arrangörspris

23 000 kr ex moms

Marknadsmaterial

Foto webb
Foto tryck
Affisch PDF
Program PDF

Bokning

Urban Wedin, producent
0706-54 00 33

Program

Joaquin Turina
La Oración del torero för stråkkvartett op 34
Dmitrij Sjostakovitj
Stråkkvartett nr 8 c-moll op 110
– paus –
Rodolfo Halffter
Ocho Tientos op 35
Alberto Ginastera
Stråkkvartett nr 1 op 20

Skip to content