Duo Anna & Olof

Barock folkmusik från Ö till Ö

-folkvisor och lutsånger från Gotland och de brittiska öarna

Den gotländska sångerskan Anna Ander ger tillsammans med Olof Ander nytt liv åt folkvisor och lutsånger från 1600-1700 talet på instrumenten irländsk cittern, viola d’Amore och cistern. Den folkliga själen möter det aristokratiska hjärtat med traditionella visor och engelska lutsånger. Låt dig dras med i hissnande historier och charmiga berättelser om instrumenten, musiken och texterna. Här samsas välkända pärlor och undangömda skatter från Gotland och de brittiska öarna.

Anna Ander är utbildad i renässans- och barocksång på Musikhögskolan i Göteborg och London, och har bl a studerat för Emma Kirkby och Susanne Rydén. Inom den tidiga musiken har hon en duo med Jakob Lindberg, professor i luta vid Royal College of Music i London. Tillsammans har de givit ut albumet ”Återspeglingar-svenska sånger”. Anna är en sångerska med stor genrebredd och det musikdramatiska intresset har givit henne framstående roller i uppsättningar med bl.a. barockkompaniet Utomjordiska i Göteborg. Musiken har tagit henne på turnéer runt om i Skandinavien, Europa, Japan och USA. Sedan 2012 är hon medlem i Romeo & Juliakören – en musikdramatisk ensemble hemmahörande på Dramaten i Stockholm.

Olof Ander studerade viola och violin på Kungliga musikhögskolan i Stockholm och på Universität Der Kunste Berlin för professor Ulrich Knörzer. Han spelar bl.a. med Drottningholms barockensemble och Drottningholms slottsteaters orkester och arbetar som studiomusiker, producent och komponerar egen musik. Olof har ett gediget intresse i folkmusik och detta har lett honom till att även traktera instrumenten svensk mandola, engelsk cistern och irländsk cittern. Både den klassiska- och folkliga musiken har tagit honom på turnéer runt om i Europa. 1700-tals instrumentet Viola d´Amore är det senaste tillskottet i hans musikaliska arsenal. Sedan våren 2017 är han även engagerad i Uppsala kammarorkester.

Medverkande

Anna Ander, sång
Olof Ander, viola d’amore, mandola, cistern, cittern

Period

Enl ök

Subventionerat arrangörspris

10 000 kr exkl moms

Marknadsmaterial

Foto 1 webb (Fotograf Eva Lindblad)
Foto 1 högupplöst (Fotograf Eva Lindblad)
Foto 2 högupplöst (Fotograf Eva Lindblad)

Bokning

Urban Wedin, producent
0706-54 00 33

Program

En blandning av folkvisor och lutsånger från Gotland och de brittiska öarna.
Skip to content