Hungarian Tales med Andrey Baranov

Anderey Baranov with Camerata Nordica

Nästa produktion med Camerata Nordica blir Hungarian Tales med Andrey Baranov som kommer att spela i Västervik, Oskarshamn, Kalmar och Helsingborg.

Andrey Baranov återvänder till Camerata Nordica och fängslar publiken med ett program som inkluderar Léo Weiners ungerska folkinspirerade divertimento, Mendelssohns uttrycksfulla violinkonsert och Bartóks fängslande Divertimento för stråkar, som visar upp orkesterns briljans och tidlösa skönhet.

Ledare & solist Andrey Baranov, violin
Camerata Nordica

Program 

Léo Weiner Divertimento nr. 1, op. 20 efter Ungersk folkdanser
Felix Mendelssohn Violinkonsert i D-dur för violin och stråkorkester
Béla Bartók Divertimento för stråkorkester

Andrey Baranov återkommer till Camerata Nordica efter sitt första framträdande med oss 2022, vilket blev en av de riktiga höjdpunkterna den säsongen.

Baranov föddes i St Petersburg men flyttade tidigt till Schweiz för att studera under den legendariska violinisten Pierre Amoyal, och är numera schweizisk medborgare.

Konserten öppnas med ett sällsynt men fantastiskt verk av den ungerske kompositören Léo Weiner som var starkt präglad av den ungerska folkloren och skrev detta divertimento på 5 gamla ungerska folkdanser.

Baranov kommer sedan att fortsätta med den mindre kända Mendelssohnkonserten för violin och stråkar. Stycket har ungdomlig touch av Mendelssohn men också några djupt uttrycksfulla moduleringar som förmedlar en känslomässig mognad långt utöver vad man kan förvänta sig av en 13-årig kompositör. Vi valde naturligtvis stycket för dess livliga final i romsk stil!

Detta exceptionella program avslutas med det fantastiska Divertimento för stråkar av Béla Bartók, vilket sätter Camerata Nordica i strålkastarljuset. Ett stycke skrivet i en avlägsen stuga i Schweiz och med en stark anknytning till det förgångna, vilket inte är det vanliga för Bartók. Nästan som en serenad eller en concerto grosso utanför tid och rum, som skapar en fantastisk saga med en makalös skönhet.

3 februari 2024 I 16:00 I Västervik, Bryggaren
4 februari 2024 I 17:00 I Oskarshamns kyrka
5 februari 2024 I 19:00 I Kalmar Slott
6 februari 2024 I 19:00 I Helsingborg, Dunkers Kulturhus

Skip to content