Kellerman, Fröst & Glaser

En strimma natt

– Konsertföreställningen där gitarristen Jacob Kellerman och violasten Göran Fröst tillsammans med skådespelaren Etienne Glaser skapar en hoppfull berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet! Musiken består bl.a av B. Britten, L. Boulanger och nyskriven musik av Göran Fröst och Jenny Hettne.

– Det är något med natten och mörkret som frigör något hos oss människor. Förhoppningsvis får varje konsertbesökare tag i något i sig själva under föreställningen och kan lyssna på ett nytt sätt, säger Göran Fröst

Kellermann och Fröst är två av Sveriges mest eftersökta kammarmusiker och solister. Kellermanns senaste album “Joaquín Rodrigo – Concierto de Aranjuez and works by Francisco Coll & Pete Harden” som Jacob spelat in tillsammans med storheter som Christian Karlsen, London Philharmonic Orchestra och Norbotten Neo belönades 2021 med en Grammis! Han är verksam internationellt och nationellt som solist och kammarmusiker och fått verk skrivna till sig av bl.a Sofia Gubaidulina och Jose M. Sanchez-Verdu.

Göran Fröst har framträtt som kammarmusiker och solist i de flesta Europeiska länder. Mellan 2011-2014 var han soloviolist i BBC National Orchestra of Wales och sedan 2016 tillträdde han som soloviolist i Svenska Kammarorkestern. Vid sidan av sin musikerkarriär arbetar han även som kompositör och arrangör och har skrivit för orkestrar som Amsterdam Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna.

Tillsammans med skådespelaren Etienne Glaser har duon satt samman den kritikerrosade föreställning En Timme Natt, en föreställning i totalt bäckmörker som efter premiär genomfört 10 slutsålda föreställningar på Teater Giljotin i Stockholm och sedan turnerat över hela Sverige. För Musik i Syd skapas nu en ny, konsertant version av föreställningen, En Strimma Natt, där den litterära och musikaliska gestaltningen av natten och dess gåtfullhet fördjupas ytterligare men utan krav på en totalt bäckmörk lokal. Musiken, som delvis är hämtat ur originalföreställningen, varvas med textläsning av Glaser och skapar en hoppfull berättelse om natten som förlösare för fantasi och kreativitet och som fristad för våra tankar.

De spelar på insidan av huden, på insidan av ögonlocken. När Göran Fröst och Jacob Kellermann bjuder in till  ”En timme natt” kapitulerar sinnena
– Sofia Nyblom  (Svenska Dagbladet)

En timme natt är en kammarmusikaliskt befriande fantasi att kontemplerande och kravlöst sjunka in i.
– Johanna Paulsson (Dagens Nyheter)

Medverkande

Göran Fröst – viola
Jacob Kellerman – gitarr
Etienne Glaser – recitatör

Period

12-19 mars 2023

Subventionerat arrangörspris

18 000 kr exkl moms

Marknadsmaterial

Foto webb (Fotograf Karl Gabor)
Foto högupplöst (Fotograf Karl Gabor)

Bokning

Urban Wedin, producent
0706-54 00 33

Program

de Falla
Suit, ur Nätter i spanska trädgårdar
Britten
Lachrymae
Boulanger
Nocturne
Strauss
Morgen

– paus –

Liszt
Romance Oubliée
Vierne
Le soir
Hettne
Uruppförande
Piazzolla
Tango suite

Skip to content