Klassisk vår

Klassisk vår head

Under maj månad 2024 kommer Länsmusiken att slå ett slag för den klassiska musiken i alla dess former. Det är en skatt av musik och scenkonst som fler kan upptäcka med vår hjälp.  

Några av produktionerna nedan kan bokas vissa perioder. Kontakta oss på Länsmusiken för mer information.

PRODUKTIONER

Unga musiker i Kalmar Län!

En satsning för att stärka och etablera unga musiker i regionen som vill satsa på den västerländska klassiska konstmusiken.

Mottagarna av stipendiet kommer att presenteras under Klassisk vår.

Stipendiaten från 2022 Johannes Bolmvall från Nybro kan man höra redan hösten 2023 på Kalmar slott den 5 december 2023 och i Oskarshamn tillsammans med två unga violinister den 16 november. Han ska vid dessa tillfällen uruppföra det nya verket Alsterån av den unga kompositören Julia Ekström från Mönsterås.

Den svenska mässan

Johan Helmich Romans svenska mässa är ett samarbete mellan Barn och Unga, Camerata Nordica och den klassiska kören från Oskarshamns folkhögskola. Medverkar gör även de professionella sångsolisterna Hedda Lund Kock, Maria Ejderos Sveinungsen och Andreas Landin. Maria och Andreas har på olika sätt förankring i regionen. Torbjörn Westman från Camerata Nordica dirigerar.

Speldatum:

  • 25 maj 18:00 Ryssby kyrka
  • 26 maj 18:00 Oskarshamns kyrka

Grabbarna från Eken

En fartfylld musikalisk och historisk resa tillsammans med Grabbarna från Eken och Carl Michael Bellman.

Speldatum 27-28 maj 2024 på Fredriksbergs Herrgård

Mer information och bokning här>>

I fablernas värld

Folke dansteater tar er med på en fartfylld musikalisk och historisk och dansant barockföreställning med inspiration från Fontaines fabelsamling.

Finnas med i Barn och Ungas utbud för målgruppen 4-8 år.

Mer information och bokning här>>

Sjostakovitj och en Clown

Vad händer när Sjostakovitj musik möter publiken tillsammans med en Clown? Clownen Karin Bergstrand hjälper oss att utforska den frågan i detta möte mellan komedi och tragedi.

Denna nyskapande och interaktiva konsert produceras av Länsmusiken för Barn och Unga i Kalmar län.

Kommer att finnas med i Barn och Ungas utbud för målgruppen 3-6 år men även familj och en äldre publik. Presenteras på Barn och ungas utbudsdag den 12 mars 2024.

Camerata Nordica

Kammarmusik med Camerata Nordica i vårtider innebär en mindre ensemble som kan spela för en offentlig publik i hela regionen.

Kommer att finnas tillgänglig för bokningar under en begränsad period i maj 2024.

Skip to content