LOVE med Itamar Zorman

LOVE och Psycho med Itamar Zorman

Ljud och musik är vad som ger liv och skapar känslor i film. Musiken till Hitchcoocks filmklassiker Psycho är ikonisk och stilbildande. Nu har ni möjlighet att höra den live med Camerata Nordica under ledning av Itamar Zorman som har en nästan otäck förmåga att låta musiken få liv och väcka känslor. ”Han skänker själ och djup till allt han vidrör” skriver Boston Globe om den amerikanske violinisten Itamar Zorman. Har du någon gång hört honom håller du med.

Det blir ett kärt återseende att åter få se Zorman som ledare och solist för Camerata Nordica. Vi ser alltid med stor förväntan fram emot hans besök och de tematiskt visionära program han föreslår. Som en av sin generations mest själfulla konstnärer utmärker han sig genom sitt sätt att alltid förmedla något väsentligt i sina framträdanden och genom sitt stora intresse för ny spännande musik. 

När han nu återvänder till Camerata Nordica är det med kärlek. I hans nya program Love får vi möta flera amerikanska kompositörer. Förutom Herrmanns svit från Hitchcocks film Psycho får vi höra Barbers lyriska Canzonetta, William Bolcoms blodfullt romantiska Romanza för violin och stråkar samt William Grants känslosamma betraktelse Mother and Child. Utöver det får vi även höra några av Fritz Kreislers paradnummer i arrangemang för violin och stråkensemble som Itamar så skickligt förmår att gestalta. Konserten avslutas med Elgars välkända Serenad för stråkorkester.

– Det är nu tredje gången Itamar Zorman återvänder för att uppträda med vår orkester. Varje gång har han föreslagit helt unika program, och hans nyskapande repertoarval parat med ett exceptionellt utsökta spel, ger alltid vår publik en fantastisk konsertupplevelse. Vi är otroligt glada att ha honom med oss igen i år. – Säger Zephyrin Rey-Bellet, Konstnärlig chef & Orkesterchef 

PROGRAM

Samuel Barber Canzonetta för violin och stråkorkester
William Bolcom
 Romanza för violin och stråkorkester
Bernard Herrmann 
Psycho, svit för stråkorkester
William Grant Still
 Mother and child för violin och stråkorkester
Edward Elgar
 Serenad för stråkorkester i e-moll
Fritz Kreisler
 Liebeslied & Liebesfreud för violin och stråkorkester 

LOVE by Itamar Zorman spelar:
17 mars 15:00 I Gränsö slott i Västervik 
18 mars 19:00 I Oskarshamns kyrka
19 mars 19:00 I Kalmar slott

Info & Biljetter cameratanordica.com>>
Programblad här>>

Skip to content